Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Η Προστάτιδα του Βλαχόφωνου Ελληνισμού, Παναγία Γραμμουστιανή, στην Ανάληψη Βόλου.


web statistics




Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας της Γραμμουστιανής θα φιλοξενήσει η Τοπική μας Εκκλησία και συγκεκριμένα ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, στα πλαίσια του φετινού εβδομαδιαίου εορτασμού της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως.
Η Ιερά Εικόνα φιλοτεχνήθηκε το 1650 και τιμάται από την Βλαχόφωνη Ρωμιοσύνη της Μακεδονίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Άργους Ορεστικού. Ο Ναός της καταστράφηκε στον πόλεμο του ΄40. Η Εικόνα της Παναγίας Γραμμουστιανής διασώθηκε με θαυματουργικό τρόπο τόσο στην περίοδο της Τουρκοκρατίας, όσο και στις μαύρες σελίδες της Ελληνικής ιστορίας, την περίοδο του εμφυλίου.
Πολλά είναι τα θαύματα που έχει επιτελέσει η Παναγία η Γραμμουστιανή, όπως διάσωση βρεφών, λύση ατεκνίας, θεραπείες καρκινοπαθών.

Την Ιερά Εικόνα θα υποδεχθεί η ενορία της Αναλήψεως την Δευτέρα 18/5, στις 6.30μ.μ. στα προπύλαια του Ναού και αμέσως μετά θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση της Παναγίας.
Το Θεομητορικό αυτό κειμήλιο της Βλαχόφωνης Ρωμιοσύνης θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως έως το Σάββατο 23/5, οπότε και θα επιστρέψει στην έδρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου