Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Η θαυμαστή εμφάνιση της Παναγίας στο μέτωπο(Σεπτέμβριος 1914)


web statistics


Η εικόνα αυτή αγιογραφήθηκε εις αναμνησιν μιας θαυματουργής εμφανίσεως της Παναγίας κοντα στην πόλη Αυγούστωβ(σήμερα στην Ανατολική Πολωνία),πριν από την μάχη της Βαρσοβίας(15 Σεπτεμβρίου-26 Οκτωβρίου 1914),όπου έληξε με νίκη των Ρώσων κατά των Γερμανών και των Αυστροουγγρων.
 Συγκεκριμένα την νύχτα της 7ης προς 8η Σεπτεμβρίου οι στρατιώτες ειδαν στον ουρανό την Παναγία κρατώντας στην αγκαλία τον Ιησού και δείχνοντας προς τα δυτικά..Ακολούθησε η μάχη του Αυγούστωβ όπου τελείωσε με μεγάλη νίκη των Ρώσων.Σε αυτή την μάχη δεν έπαθε τίποτα κανείς από τους 52 Κοζάκους στρατιώτες που είδαν την Παναγία.Το γεγονός μάλιστα γράφτηκε και στις εφημερίδες της εποχής.
Το 1915 αγιογραφήθηκε και η πρώτη εικόνα.Είχε ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 1915 και αναφέρει.
«Αυτή η εικόνα φτιάχτηκε με εισφορά των συζύγων των Κοζάκων στρατιωτών από το  Kletsko-Pochtovskaya υπερ υγείας αυτών»Ακολουθούν τα 52 ονόματα αυτών που είδαν το όραμα.
Η εικόνα μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή Αναλήψεως Kreminskyi(σημερινό Βόλογκραντ)και έμεινε εκεί μέχρι το 1918.Όταν οι μπολσεβίκοι έκλεισαν το μοναστήρι ο αρχιμανδρίτης Παντελεήμων έκρυψε την εικόνα.
Σήμερα βρίσκεται στην Μονή Αναλήψεως Kreminskyi όπου έπεστρεψαν την είκονα το 1992 όταν και ξανάνοιξε το μοναστήρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου